zateplení podsklepeného prostoru ve starém domě.

Rubriky:

Reklama
zateplení podsklepeného prostoru ve starém domě.

Dobrý den, obracím se na vás s žádostí o odborný názor. Při rekonstrukci starého domu jsem řešil tepelnou izolaci podsklepené místnosti. Stěny jsou kamenné bez vodorovné izolace. podlaha je hurdiskový strop, zasypaný škvárou a betonová mazanina. Vzhledem k maximálnímu možnému navýšení konstrukce o 4 cm jsem položili polyuretanovou izolaci 3 cm na paropropustnou folií do dřevěnného roštu a přes to položil cetris v tl. 1 cm. Na cetris jsem použil koberec. Z pohledu mechanických vlastností bylo vše vpořádku. Bohužel jsem začal mít problém s houbou. Vloni jsem nalepil polystyrenovou izolaci v tl. 10 cm zespodu na strop sklepa. V současné době vyhazuji tepelnou izolaci v místnosti, vrstva folie je mokrá a prorostlá houbou. Tuto izolaci chci nahradit betonovou mazaninou v tl. 4 cm a uvažuji po obvodu zabetonovat topný kabel. Uvažoval jsem ještě o použití tepelně izolačního betonu, ale minimální tl. je 5 cm a nejsem si jistý výsledkem. Na beton chci opět použít koberec, aby podlaha dýchala. Vzhledem k napadení konstrukce houbou, je nutné nějakým způsobem řešit její výskyt i když odstraním veškeré dřevo? Houbu samozřejmě sanuji třeba Savem proti plísni.
Josef Pavlíček

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.