Statika dlouhých překladů a průvlaku v RDZdravím, stavím rodinný dům a sháním někoho, kdo by mi dokázal vypočítat statiku dvou překladů a jednoho průvlaku.
V příloze příkládám projekt, jednalo by se o překlad v garáži nad garážovými vraty, kde bude zátěž pouze Porfix 300x500x250 (hmotnost=24kg), výška hřebene 2,5m.
Druhý překlad je v obýváku, kde je změna v projektu, je tam jedno fixní okno o šířce 2m a HS portál o šířce 3,5m. Když si odmyslíte tu zeď mezi těmito prosklenými prvky, která je široká 1,3m, tak ta tam nebude a místo toho to bude celé spojené a bude po celém HS portál, tedy v délce 6,8m, na této zdi budou ležet vazníky, které budou mít výšku hřebene 2,5m a bude na nich betonová krytina o plošné hmotnosti 42,5kg/m2.
Třetí je průvlak před tímto HS portálem o délce 8,05m, kde bude to samé, tudíž na něm budou ležet vazníky.
Pokud by se zde našel někdo, kdo by toto dokázal spočítat a nějak mi poradit co tam dát, samozřejmě nic z tohoto nechci zadarmo a jsem ochoten za to zaplatit.
Důvod proč to píšu sem a co je mým cílem, je mi jasné, že by bylo nejlehčí tam dát nějaké dvě IPE 240, svařit do sebe a zalít betonem.
Jedná se mi o to, že jsou to blbé délky, tudíž by vždycky z traverzy zbylo a svařovat to, to je také opruz. Bouráme starý kravín, kde máme velké délke Ocelových docela masivních vinglů, kdyžtak bych dodal další informace, jestli by nešlo použit tohle, svařit je do sebe a zalít betonem s nějakou armaturou. Traverzy na tyto průvlaky jsou asi 65tis. kč, tudíž ty vingly, které mám zdarma bych upřednostil, pokud by byla ta možnost.
Děkuji za přečtení a budu moc rád, když se najde někdo, komu se do toho bude chtít.
Šindelář Petr
775 704 721
petrsindelarp at gmail.com