Zateplení podlahy neobydlené pochozí půdy

Rubriky:

Reklama
Zateplení podlahy neobydlené pochozí půdy

Ahoj, řeším skladbu zateplení podlahy neobydlené pochozí půdy. Jelikož se nás netýká NZÚ Light, takže se nás netýkají dotace jen na toto dílčí zateplení takže chci realizovat svépomoci jelikož firmy jsou teď orientovány hlavně na dotační business a bez dotací to teď nedává úplně smysl. Jedná se o 2 generační, 2 podlažní dům se sedlovou střechou z roku 1992. Strop mezi posledním obytným patrem a půdou je železobetonový výška cca 25 cm. Aktuálně je na něm cca 20 mm polystyrén a 10 mm hobra po původním majiteli což mi přijde skoro zbytečné.

Můj plán je dát 2 x 100 mm šedé EPS 100 do kříže, které bych zakryl hobrou z původní skladby podlahy, čímž bych ušetřil spoustu peněz na té pochozí vrstvě. Podle diskusí a článků co jsem přečetl by nemělo být nutné mezi strop a izolaci dávat parozábranu. Byl jsem s touto skladbou už skoro na 100% rozhodnutý, ale minulý týden jsem měl kvůli zateplení stropu sklepa na domě firmu a ta mi řekla, že při této skladbě udělám z bytu skleník a nebude mi mít kudy unikat vlhkost a že musím použít jejich foukanou izolaci, kde mi jen rošt nacenili na 100 m2 na cca 120 tisíc + dalších 60 tisíc foukaná izolace.

Máte tedy někdo s podobnou skladbou zkušenosti? Předem díky za postřehy a odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.