Dobrý den,
chtěl bych poprosit o radu. V novostavbě RD o podlahové ploše 130 m2 a tepelných ztrátách 5,5kw bude primárním zdrojem topení plynový kotel. Jako záložní/romantiku/ušetřeni za energie chceme krbovou vložku. Příprava dříví je pro mě forma relaxace, tak si myslím že vložkou budeme topit často.
Otázkou je jak regulovat podlahové topení při použití krbové vložky?
Obávám se, že krbová vložka odlehlé pokoje nevytopí. Jak tedy při topení v krbu vytápět odlehlé místnosti?
Na závěr bych rád řekl, že mám rád jednoduchá funkční řešení. Dávat do každé místnosti termostat a na rozvaděč elektro ventily se mě moc nechce.
Děkuji
PT má vysokou samoregulační schopnost, takže v podstatě žádnou regulaci nepotřebujete. Navíc to ani nejde vzhledek k…
Pdlahovka, tey i stěnové vytápění má samoregulařní schopnost. Nic bych neřešil, jen snížil nátokovou teplotu pro TČ.
Topit plynovým kotlem nějak trvaleji do podlahy výkonem třeba 1 kW a nebo jen někde je velký problém a regulovat…
24 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení