Dobrý den,
Rád bych se informoval ohledně minerálních izolací Knauf, buduji příčky v domě. Příčky budou ve finálním stavu jednoplášťové o šířce 125mm, s výplní minerální vatou v celém průřezu z důvodu zlepšení akustiky.
Zbyla mi vata ze zateplení střechy, jedná se o vatu Knauf Unifit 035 o síle 100mm.
Na balení je uvedeno že je vhodná právě do konstrukce střech jako zateplení. Já bych jí však chtěl využít do skladby příček zejména kvůli akustickým vlastnostem.
Proto se na Vás obracím, jestli je toto použití vhodné a příčka bude mít shodné vlastnosti jako při využití například vaty Knauf akustik board o síle 100mm.
Popřípadě jak velký rozdíl co se akustiky týká je mezi těmito dvěma vatami?
Jde mi o to, jestli mám vrátit zpět do stavebnin vatu Unifit a koupit akustik, který mají v sortimentu, popřípadě co by jste doporučili?
Díky
Ano, hmotnosti jsem také obtížně dohledával, ale nakonec našel, Unifit má cca 21kg/m³ a akustik board je 16kg/m³.…
před 4 týdny
To je těžké porovnávat když v technickém listu není uvedena ani hmotnost. Dobrý vliv na útlum má pružné oddělení…
před 4 týdny
Dobrý den pane Homolo, Jak jsem již psal, systém jaký bude použit je již daný a to dle Knauf W111 výsledná síla…
před 4 týdny
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení