Akustika sádrokartonové příčky - typ vaty

Rubriky:

Reklama
RR Radek Rybáček @radek.rybacek před 5 týdny08.08.2024 12:58:36
Akustika sádrokartonové příčky - typ vaty

Dobrý den,

Rád bych se informoval ohledně minerálních izolací Knauf, buduji příčky v domě. Příčky budou ve finálním stavu jednoplášťové o šířce 125mm, s výplní minerální vatou v celém průřezu z důvodu zlepšení akustiky.

Zbyla mi vata ze zateplení střechy, jedná se o vatu Knauf Unifit 035 o síle 100mm.
Na balení je uvedeno že je vhodná právě do konstrukce střech jako zateplení. Já bych jí však chtěl využít do skladby příček zejména kvůli akustickým vlastnostem.

Proto se na Vás obracím, jestli je toto použití vhodné a příčka bude mít shodné vlastnosti jako při využití například vaty Knauf akustik board o síle 100mm.
Popřípadě jak velký rozdíl co se akustiky týká je mezi těmito dvěma vatami?
Jde mi o to, jestli mám vrátit zpět do stavebnin vatu Unifit a koupit akustik, který mají v sortimentu, popřípadě co by jste doporučili?

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.