Ahoj,
Měl bych dotaz. Při stavbě RD se pozapomnělo na základy pro terasu (nebyla v plánu). Máme RD do eL-ka. Terasou bychom chtěly tento prostor vyplnit. Bohužel dům je zvednutý o cca 1m nad terén. Napadlo mě vykopat pasy a vyzdít ze ZB vnějškem a nějak je provázat se stávajícími základy ze ZB. Vyvrtat díry a na chemii tam dát roxory. Prostor zasypat a zhutmit a potom zalít betonem s kari sítí. Snad je srozumitelné. Kdyžtak něco zkusím namalovat pro názornost, kdyby bylo potřeba. Další dotaz by byl zda mezi desku terasy a dům dát nějakou vertikální dilatační vrstvu. S hydroizolací mezi zásyp a základy domu počítám s natavením asfaltové izolace.
Pokud Vás napadá lepší varianta rád se nechám inspirovat.
Předem děkuji za rady
Vašek
osobně mám základy terasy oddělené. Jelikož se dělala později než základy, může i jinak sedat a následně trhat celý…
Tu dlažbu dělala nějaká firma a použila nějakou lepící maltu na dlaždice (Španělsko) ale podle mne voda se časem…
Nevidím jediný rozumný důvod, proč základy domu a terasy propojovat k sobě. A už vůbec ne teď dodatečně. Ať každý ten…
Tu dlažbu dělala nějaká firma a použila nějakou lepící maltu na dlaždice (Španělsko) ale podle mne voda se časem…
před 26 dny
Finální vrstva bude bud právě betonová dlažba a nebo to zaliju betonem a nalepím dlažbu
před 26 dny
Zajímalo by mě kdyby se použilo dnešní moderní flexibilní lepidlo jestli by to bylo stejné.
před 27 dny
13 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení