zakruzovani medene trubky R290, prumer 28mm

Rubriky:

PJ proste ja @proste.ja před 2 měsíci14.08.2024 11:39:38
zakruzovani medene trubky R290, prumer 28mm

Zdravim, chci se zeptat jestli je nejaka moznost svepomoci zakruzit tvrdou medenou trubku o prumeru 28mm, treba pruzinou, nebo kombinací vnejsi pruziny a ohrevem? Potrebuji spiralu a omylem jsem koupil tvrdou medenou trubku misto polotvrde/mekke. Zakladnu pro uchyceni mam. Videl jsem ze to jde nasypanim pisku do trubky a pak obtocenim kolem valce s zadanym polomerem zavitu spirali, ale s tou tvrdou to nejde. Pripadne prosim o radu na kolik stupnu horakem mam trubku zahrat. Premyslim ze nasazenim vnjesi pruziny a nahratim by to snad slo. Nenasel jsem zadnou firmu, ktera dela zakruzovani dle popisku, resp jejih odpovedi byly ze mi s tim nepomuzou. Take pruziny, ktere jsou na ohybani PEX/AL/PEX nejsou v  prumeru 28 mm, jenom 18/20/26/32. Dekuji predem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.