Decentrální rekuperační jednotka do bytu - která?

Rubriky:

LK Luboš Kramár @lubos.kramar před 22 dny18.08.2024 17:26:48
Decentrální rekuperační jednotka do bytu - která?

Dobrý den,

narážíme v bytě na problém s kvalitou vzduchu. Máme poměrně malou ložnici pro 2 osoby a k ránu nás budí nepříjemně vydýchaný vzduch. Obzvláště teď v letních horkách to je hodně náročné. Spát s otevřeným oknem ale nelze kvůli ruchu venku. Centrální systém sem bohužel nainstalovat nejde.

Narazil jsem na decentralizované větrací jednotky a vypadá to jako řešení našeho problému. Líbí se mi, že už existují i s funkcí dohřevu vzduchu. Napadlo mě, kdyby to též existovalo, že by na léto byla super funkce dochlazování vzduchu. Víceméně v létě bychom větrali a dochlazovali jen zlehka přes den, aby se zbytečně neohříval byt. V noci bychom dochlazování vypnuli a nechali běžet jen větrání. V zimě bychom větrali na nějaké normální úrovni a využili rekuperaci.

Poradíte prosím, pokud máte někdo zkušenost, jaká jednotka je dobrá nebo po jakých parametrech koukat? Je to úplně mimo můj obor a akorát bych se nechal napálit.

Moc děkuji!
Kramár

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.