Dobrý den,
narážíme v bytě na problém s kvalitou vzduchu. Máme poměrně malou ložnici pro 2 osoby a k ránu nás budí nepříjemně vydýchaný vzduch. Obzvláště teď v letních horkách to je hodně náročné. Spát s otevřeným oknem ale nelze kvůli ruchu venku. Centrální systém sem bohužel nainstalovat nejde.
Narazil jsem na decentralizované větrací jednotky a vypadá to jako řešení našeho problému. Líbí se mi, že už existují i s funkcí dohřevu vzduchu. Napadlo mě, kdyby to též existovalo, že by na léto byla super funkce dochlazování vzduchu. Víceméně v létě bychom větrali a dochlazovali jen zlehka přes den, aby se zbytečně neohříval byt. V noci bychom dochlazování vypnuli a nechali běžet jen větrání. V zimě bychom větrali na nějaké normální úrovni a využili rekuperaci.
Poradíte prosím, pokud máte někdo zkušenost, jaká jednotka je dobrá nebo po jakých parametrech koukat? Je to úplně mimo můj obor a akorát bych se nechal napálit.
Moc děkuji!
Kramár
Decentrální rekuperace neznám, takže žádný konkrétní typ neporadím. Pokud nejde použít centrální rekuperace, tak je to…
To, že jste v zimě vlhčili je jenom důsledek velké infiltrace venkovního a v zimě suchého vzduchu, který když se…
Klimatizace v krajinách tepejlších je rozdělena na dvě zařízení. Jedno klimatizuje (ochlazuje a odvlhčuje nebo…
Trochu si prostudujte principy lokálních rekuperací. V podstatě jsou zhruba tři řešení 1) Jednotka má jen jednu…
před 21 dny
To je taky pěkně velká bedna. Je to v podstatě kombinace pasivního výměníku s tepelným čerpadlem vzduch-vzduch. Osobně…
před 21 dny
U nás teď mám 26,1°C v pokoji na západ při zatažených žaluziích a vlhkost 67%. Jede ale počítač a ten topí hodně. Ve…
před 21 dny
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení