Bosch tepelné čerpadlo 7400i vs novinka 5800i

Rubriky:

Adam Řezníček @adam.reznicek před 27 dny21.08.2024 15:33:54
Bosch tepelné čerpadlo 7400i vs novinka 5800i

Zdravím všechny,

vybírám tepelné čerpadlo a v současnosti se rozhoduji mezi Bosch 7400i AW 5 a Bosch 5800i 5, což je novinka na propan.

Dům je bungalov, cca 140 m² podlahovka, bez separe regulace, cirkulační čerpadlo kvůli vzdálené koupelně, rekuperace, ztráty 5 kw, v budoucnu FVE.

Mám radši nové technologie, ale zas 7400i je celkem osvědčená a bude i levnější.

Pro 5800i hraje hlavně nízká hlučnost a vnitřní jednotka, která má 170l TUV, 16l akumulačku/vyrovnávací nádrž, 17l expanzní nádobu. Další výhodou může být i design a dle instalačního manuálu i vyšší provozní rozsahy -23 až +45 (někde je psáno ale standardních -20 až +35).

Starší 7400i má ale lepší parametry, aspoň podle SCOP (4,99 vs 4,57) a COP A2/W35 (4,25 vs 3,92). Jednotka by měla být i dostatečně tichá, ale zas mě odrazuje vnitřní jednotka, která má jen 190l TUV + 10l expanzku.

Akumulačku a další nádrže nechci a vzhledem k tomu, že chci i chladit do podlahy, tak je lepší volba novinka.

Zajímavá byla pro mě ještě Nibe F2050-6, ale je příliš hlučná.

Co si myslíte ohledně výběru?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.