Zdravím,
Chci rekonstruovat podlahu v domě po prarodičích (stáří 150+let), suchý. Pod koberci byla slupka betonu, pod ní škvára asi 15cm, pak asi 3cm asfalt a hlína. Stěny jsou podřezány ve stejné výšce. Ideál by bylo podlahové topení, budou se zateplovat stěny, měnit okna, strop 2. Patra je zateplený vatou. Kopat pod hloubku zakladů (nevíme jak budou, ale v té době se asi metrové nedělali) nezní jako skvělý nápad.
Zní jako dobrý nápad nechat izolaci, vykopat škváru, nahradit betonem s kari sítí, durelis nebo něco takového jako izolaci a pak lino s filcem navrch?
Uz je to par let, ale dala jsem si tu praci to najit :-) a nasla, zde na tzb:…
před 11 dny
Mě se Vaše varianta celkem líbí. XPS funguje i jako hydroizolace. Na druhou stranu, pokud se to dělá normálně, tak se…
před 11 dny
Zaujala mě část o profesorovi a podlah na hlíně, mohla byste to rozvést, příp. říct o koho šlo a jak bych si to…
před 11 dny
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení