Dobrý den,
mám na Vás možná trochu hloupý dotaz.
V panelovém domě je centrální odvětrávací zařízení. O odtah se stará elektricky spínaný ventilátor na střeše. V každém bytě jsou v centrální šachtě 2 odbočky - do koupelny a do kuchyně. V kuchyni je ale výstup nízko, původně pro digestoř a já bych ho rád posunul výš (bez napojení na novou digestoř). Můj návrh je zaslepit stávající odbočku a vyříznout díru do šachty, do které by se napojila nová trubka do kuchyně. (Na digestoř se napojovat nebude, bude sloužit čistě jako odtah)
Nebude to mít nějaký negativní vliv na funkci vzduchotechniky?
Děkuji ta pomoc.
Ano přesně tak., Hobru jsem měl na mysli. Je to asi cca 1cm tlustá deska přidelaná ocel páskami. Ten zvuk to tlumí…
před 11 dny
Sololitem jsem myslel ty panely u WC za kterými je šachta pro rozvody. Vy se asi ptáte na tu Hobru, kterou bylo…
před 11 dny
ano, otázka jestli vubec tu udržbu někdo nekdy dělal. spíš si myslím že ne. Když bych tedy ty sololity z toho strhal…
před 11 dny
16 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení