Výpočet tepelné ztráty sklepa

Rubriky:

Reklama
MH Michal H. @michal.h před 17 dny31.08.2024 16:01:50
Výpočet tepelné ztráty sklepa

Dobrý den,
kvůli pořízení TČ a plánovaných úprav zateplení počítám TZ domu s využitím i kalkulaček zde na stránkách. Většina částí nebyl problém, ale nějak mi nejde do hlavy jak spočítat sklep. Stěny ani podlaha ve sklepě nejsou nijak izolovány. Stěny jsou z kamene a vápenné omítky. Podlaha je jen betonová mazanina 5 cm. Dle poznámek k výpočtovým tabulkám se pak uplatní jen odpor přestupu tepla na vnitřní vodorovné straně a u podlahy bych se dostal na celkový odpor 0.22. Přitom lambda rostlé zeminy je 1.5, tak když bych dal, že jsem tam tu hlínu dal jako izolaci, tak 30 cm a jsem na dvojnásobném celkovém odporu. On tam bude nějaký teplotní gradient v té zemi, takže jak se bude měnit tloušťka zeminy, teplota na druhé straně... No jediné, co jsem z toho zjistil, že takhle se ničeho nedopočítám. Jak to tedy spočítat správně, tepelný odpor podlahy ve sklepě a teplotu zeminy pod domem?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.