Jeden anuloid / zásobník pro více zdrojů tepla

Rubriky:

KV Karel Vlnič @karel.vlnic před 12 dny05.09.2024 15:43:42
Jeden anuloid / zásobník pro více zdrojů tepla

Dobrý den. Uvažuji nad otázkou použití jednoho zásobníku s vícero výstupy pro více zdrojů tepla.
Včera na mne vykoukla tato "reklama" https://www.topin.cz/clanky/schema-zapoj… a nahlodalo to ve mně jistou myšlenku.

Předpokládám, že je to obyč větší HVDT s tím, že horní výstup je jeden pro spodní vratnou část s delší trubkou a druhý pro přídovní s krátkou.
Napadlo mne využít podobný zásobník, který kolega pořizoval pro jiné účely z přílohy - v jednotlivých portech by se setkávaly samostatné okruhy zdrojů tepla a z výstupu by pak byl krmený domovní okruh.

Co si o tom myslíte ?

Mám dvě varianty:
a) všechny přívody z leva a jeden vývod z prava
b) přívody zleva i zprava a výstup do otopné soustavy zezadu uprostřed. Ty výstupní hrdla jsou tam tuším taky tři..

Která varianta by byla nejvýhodnější, případně jak zvolit "výšku / rozteč" těch vstupů od kotlů ?
Jde mi o to, jak moc velký vliv bude mít, když bude připojeno níže - blíže doprostřed, a nebo výše ke kraji.

Horní výstup bych chtěl nechat pro připojení manometru atd a spodní zase pro vypouštění a expanzku, takže ty neuvažujme.
Zpátečku nezakresluju, pro pochopení to stačí.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.