Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Rubriky:

MB Marek B. @marek-b před 19 dny16.09.2024 11:06:37
Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Dobrý den,
chtěl bych se poradit ohledně kondenzační kotle THRi (Geminox) a termostatu QAA 73. Bydlím v nájmu a druhým rokem se s kotlem seznamuji a potřebuji před zimou poradit.

Již minulou zimu jsem hledal optimální nastavení a nenašel a tuto zimu to již chci vyřešit.

Moje otázka zní.....
Je v pořádku, že kotel i když se termostat dostane na cílovou hodnotu (je jedno jestli je to 21°C, nebo 23°C) stále běží a nechce sepnout aby se vypnul? Byt se přetápí o pár stupňu od nastavené teploty, ale vysledoval jsem, že po dosažení cílové teploty se modulace hořáku pohybuje <20%, ale kotel jede neustále, dokud ho snížením teploty, nebo rozvrhem topení nevypnu.
Někde jsem četl, že to je normální jev a že kotel tímto způsobem i fungovat má (běží neustále na nízký výkon a udržuje postupně neustále cílovou hodnotu).

Máte někdo s tímto zkušenosti, případně co a jak bych mohl nastavit lépe? Už jsem zkusil hrát s více nastavením a nic moc nepomohlo. Ještě bych podotl, že termostat je umístěny na stěně, kde místnost za ním je nevytápěná, ale očekával bych senzory z čelní strany. Když jsem k termostatu dal nějaký teploměr co mám doma, tak se hodnota lišila cca. o 0,5°C.

Děkuji moc za pomoc a nápady.

Upraveno administrátorem před 19 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

125 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.