Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teplotyDobrý den,
chtěl bych se poradit ohledně kondenzační kotle THRi (Geminox) a termostatu QAA 73. Bydlím v nájmu a druhým rokem se s kotlem seznamuji a potřebuji před zimou poradit.
Již minulou zimu jsem hledal optimální nastavení a nenašel a tuto zimu to již chci vyřešit.
Moje otázka zní.....
Je v pořádku, že kotel i když se termostat dostane na cílovou hodnotu (je jedno jestli je to 21°C, nebo 23°C) stále běží a nechce sepnout aby se vypnul? Byt se přetápí o pár stupňu od nastavené teploty, ale vysledoval jsem, že po dosažení cílové teploty se modulace hořáku pohybuje <20%, ale kotel jede neustále, dokud ho snížením teploty, nebo rozvrhem topení nevypnu.
Někde jsem četl, že to je normální jev a že kotel tímto způsobem i fungovat má (běží neustále na nízký výkon a udržuje postupně neustále cílovou hodnotu).
Máte někdo s tímto zkušenosti, případně co a jak bych mohl nastavit lépe? Už jsem zkusil hrát s více nastavením a nic moc nepomohlo. Ještě bych podotl, že termostat je umístěny na stěně, kde místnost za ním je nevytápěná, ale očekával bych senzory z čelní strany. Když jsem k termostatu dal nějaký teploměr co mám doma, tak se hodnota lišila cca. o 0,5°C.
Děkuji moc za pomoc a nápady.
Upraveno administrátorem před 19 dny