zatékání povrchem nadstřešní části komína

Reklama
zatékání povrchem nadstřešní části komína

Dobrý den
má někdo zkušenost se zatékáním povrchem nadstřešní části komína?
Již 2. sezonu mi při dlouhotrvajících nebo silných deštích a při větším sněžení zatéká povrchem komína. Komín je z BLK, nadstřešní část z prstenců (imitace cihly), postupně 2x kontrola oplechování, pojistná hydroizolační folie taky zkontrolována, vše OK. Takže mi zbyl jako viník plášť komína-prstence, i když ty by měly být z výroby nenasákavé. Natřen 2 nátěry Lukofobem (hydrofobizační přípravek). Letošní (2024) lehké přeháňky OK, ale zářijový silný liják již 2. den protekl až do obytného podkroví. provizorně jsem navlékl na komín silný pytel na suť a zatékání okamžitě přestalo. Samozřejmě netopí se.
Mě napadají jen varianty omítnout, oplechovat celou nadstřešní část komína, což jsou vlastně komínové návleky. K dalším nátěrům nemám důvěru. V rámci samo-doma mě napadlo oblepit povrch komína těsnícím pásem - hliník, ale nejsem si jistý z hlediska požární bezpečnosti, dýchání komína, o estetice nemluvě. Asi to není to správné, kde experimentovat a šetřit.
Má někdo ze zkušenosti radu nebo řešení? Děkuji za smysluplné komentáře

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.