Zateplení bytu zevnitř

Rubriky:

Zateplení bytu zevnitř

Dobrý den,
vím, že zateplovat byt zevnitř není zrovna nejvhodnější varianta, ale vzhledem k tomu, že plánujeme rekonstrukci bytu v bytovém domě, kde není možné se na vnějším zateplení domluvit, začal jsem přemýšlet nad zateplením zevnitř.
Chtěl bych se Vás zeptat na názor ohledně technologie a materiálů.
Byt je v 3np. a má cca 110m čtverečních a cca 50% stropu je pod nezateplenou půdou, zdi jsou v tomto patře cca 60cm z klasické cihly.
Budeme dělat kompletní rekonstrukci včetně všech energií, přepažení pokojů a podlah.
V plánu je elektrické podlahové topení a centrální rekuperace pro byt.

Z toho, co jsem kde našel, je několik možností a přístupů, jak zateplení provést. Difúzně otevřené nebo uzavřené, izolovat pouze obvodové zdi nebo vše atd...
Takže z toho nejsem vůbec moudrý, jaký systém zvolit.
Chtěl bych, aby nově vytvořené stěny měly i nějakou základní pevnost pro možnost zavěšení TV nebo obrázku...
Takže mi z toho vychází nejlépe sádrokartonová předstěna a s minerální vatou na stěny i strop. Případně pro zvýšení pevnosti stěn dělat dvojí záklop.
Nevím ale, jestli je tohle řešení nejvhodnější a zda dávat parotěs nebo ne, zda izolovat pouze obvodové nebo i nosné zdi uvnitř...

Máte někdo zkušenost s vnitřním zateplením?
Který systém zvolit a proč?
Díky za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.