TZB-info - Vliv místních odporů na…
Součástí některých v současné době vyráběných potrubních systémů jsou tvarovky, jejichž konstrukční řešení způsobuje velkou tlakovou ztrátu. Jedná se zejména o tvarovky mající menší vnitřní průměr…
Dobrý den, v novostavbě nás trápí nízké průtoky u podlahovky. Máme 11 okruhů a nejsme schopni nastavit vetší průtok jak 1,5l/m. Voda je čerpána z akumulace přímo do rozdělovače. Čerpadlo je Taconova TacoFlow2 25-60/180. Okruhy mají délky 48m, 85m, 102m, 93m, 94m, 24m, 111m, 107m, 105m, 87m, 37m. Přívod a zpátečka měděná trubka 22. Rozdělovač je IVAR.CS 553 VP 11 cestný.
Když jsem uzavřel všechny okruhy a zkusil otevřit jen jeden, tak se dostanu na cca 3l/m na jednom okruhu. Na těch dvou kratných,tak na 4l/m. Podlahovku jsem odvzdušnil. Nízké průtoky nás trápí, jelikož se podlahovka dlouho nahřívá a 2 místnosti se nahřívají hodně špatně. Když je v obyváku 24°C, tak v těch dvou místnostech je sotva 20°C.
Nenapadá někoho na co se ještě zaměřit? Děkuji.
Infra teploměr stačí obyčejný. Já mám za 500Kč Extool. Přesnost je daná emisivitou. Proto jsem psal, že máte na konce…
K tomu cerpadlu, aby sedel dovoleny prutok potrubim pri max vykonu, tak to melo byt pripojeno 28mm medi. Na prvni…
Nejdříve bych zkusil vymontovat průtokoměry u problematických okruhů a samozřejmě krátké přiškrtit. Problém je, že to…
99 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení