Přetápění kotle Attack

Rubriky:

TH Tomáš Hlaváček @tomas.hlavacek946 před 5 dny01.10.2024 20:40:13
Přetápění kotle Attack

Dobrý den,
mám kotel Attack SLX 35 a regulaci Attack Oventrop. To vše připojené na 3m3 akumulačních nádrží. Při běžném provozu posledních let se kotel dostával na teplotu cca 75C a natápěl akumulační nádrže. Až při úplném dotápění se dostal nad 85C kde jde do útlumu, aby se nepřehřál.

Aktuálně se mi děje to, že je kotel schopen se již v počátcích topení dostat nad teplotu 85C a přejít do útlumu a v nádržích je přitom voda na 40 stupních.
Kde by jste hledali chybu, která to způsobuje? Mám podezření na oběhové čerpadlo, které nestíhá vodu honit po systému. Je to možné? Samotný Oventrop se zdá, že funguje jak má a pokud ho stánu na 50C zpátečky, tak se kotel dostane na cca 78C. Roky jsem na to nešáhl a vždy měl nastavenou zpátečku na 60C, takže něco je někde špatně. Čerpadlo je nastavené na 3 rychlost a samozřejmě jede, ale jestli odpovídajícím způsobem to kdoví.

Dík za nějakou radu Tom

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.