Průhyb stropu pod příčkou

Rubriky:

Průhyb stropu pod příčkou

Dobrý den,
aktuálně řeším průhyb stropu, klasický keramický stropní systém (nosník, miako) 250mm. Rozpětí stropu je 370cm.
Rovnoběžně s nosníky je postavená příčka - cihla 115mm, bydlíme 3 roky a před rokem jsem zpozoroval vodorovnou prasklinu v omítce v úrovni mezi 1.a 2. řadou cihel. Změřil jsem ji a uprostřed místnosti logicky byla trhlina největší - 1mm. Nyní po 1 roce pozorování se zvětšila na 1,5mm. Omítku jsem vydloubal a mezi 1.a 2. řadou cihel je opravdu škvíra, kam vložím sirku, takže 2mm. Vlásečnicové prasklinky logicky končí u nosné zdi stopu.
Dle fotek z průbehu stavby jsme asi nezaložili příčku přesně nad nosníkem. Z obou stran příčky máme skříně s oblečením, ty jsou na nožičkách. Už si taky nepamatuju, jestli jsme strop dostatečně předpjali pomocí stojek, než jsme betonovali.
Kdy si začít dělat starosti? děkuju

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.