Zateplení nepochozí podlahy půdy polystyrenem / vatouDobrý den, rád bych se zeptal...
Zakoupili jsme 18letý patrový RD. Nepochozí půda je zateplena Rockwool Rockmin 180mm.
Chtěl bych zateplení zesílit na celkových 30 – 35 cm.
Uvažoval jsem, že bych zakoupil 3cm vatu pro výškové ,,dorovnání´´ na úroveň dřevěných hranolů, které tvoří rastr podlahy půdy a poté položil dalších 10-15cm.
Jednak mi jde o materiál, jaký zvolit. Napadlo mě totiž ještě po položení 3cm vaty místo další vrstvy vaty položit polystyrenové dílce. Na půdě sice nic uskladněno nemáme, ale říkal jsem si, že kdyby byl polystyren položen na hranoly, bylo by na něj potom možné položit OSB desky (v délce rozpětí mezi jednotlivý hranoly rastru), abych v případě potřeby mohl chodit po půdě v celé její ploše.
Je možné a nebude to působit problémy, pokud bych zvolil kombinaci vlny a polystyrenu?
Nebo je nutné vrstvy na vlnu opět jen vlnu? Pak ale, pokud 10-15cm vlnou prakticky si tím znemožním pohyb po půdě - OSB na (doposud chodím po hranolech, které vidím, a které jsou 90-120 cm od sebe).
Moc děkuji za rady
Rosťa