Utěsnění kontralatí

Rubriky:

Reklama
Utěsnění kontralatí

Dobrý den všem. Jdu se poradit ohledně nemile věci která se nám přihodila. Při montáži laťovaní na DHV jsme zjistili, že firma, která práci provádí lepila pásku na dotěsňovaní latí (dek kontra) obráceně a tedy na latě místo na DHV což je podle technickeho listu i vyjádření výrobce špatně a páska nebude těsnit. Dle tvrzení montérů tam je páska pouze jako zabezpečení proti zatékaní než se namontuje krytina, každopádně mám obavy, aby skrz tyto netěsnosti přes zimu neprotékal voda, která se vysráží na plechové krytině, poté proteče skrz DHV, pir panel a parozabranu do krokví, které by pak mohli začít plesnivět. Navíc jsme se někde dozvěděl, že u nadkrokevního zateplení se má navíc použit i těsnící tmel na šrouby, který použity nebyl.
Můj dotaz tedy prosím zní: stačí nyní dotěsnit pouze šrouby pomoci “tmelů” nebo je třeba sundat veškeré laťovaní pásku a nalepit správně. Dokázal by mi někdo prosím říct, jestli stačí pouze páska pod latě, nebo je nutná její kombinace i s tmelem na šrouby, bohužel se mi tento detail nedaří nikde dohledat.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.