Odvětrání koupelny panelak

Rubriky:

Odvětrání koupelny panelak

Dobrý den,
Řeším rekonstrukci koupelny v panelaku.
Prvně v životě.
Zjištěno od předsedy, že údajně společně odvětrání má fungovat, ale na dotaz, zda mohu ventilátor do koupelny či digestor s motorem, kvůli budoucím stiznostem, že se radši informuji, mi řekl udiveně, že jsem první kdo takhle řeší a že si každý asi dává co chce...
Být bude na pronájem, zřejmě starší pár. Nemám problém dát digestor bez motoru, ostatně byla tam doteď.
Na otvor pro digestoř bych vyrobil víčko s kruhovým náhubek do digestoře z pozink plechu. Tam mám jasno,viz nákres.
Ale " trápím se" jak vyřešit koupelnu?!
Původně jsem chtěl větev vzduchotechniky zkrátit a udělat asymetrickou redukci na prumer 100mm,+ zpětnou klapku a ventilátor.
Teď jsem spíš pro zachování současné větve skrz ytong příčku a osadit mřížkou, že by fungovala stejně jako v umakartu.
Popř do větve udělat z boku díru a nasroubovat kruhovou prirubu a ještě doplnit ventilátor? Dal bych ploché koleno do šachty aby směřovalo páry do šachty.
Co myslíte? Nebo Původní otvor zaslepit a jen z boku ventilátor?
Děkuji za rady.
Ještě mě překvapila díra z boku větve, viz červené šipky, je to v pořádku?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.