Praskání příček

Rubriky:

Reklama
Praskání příček

Dobrý den , předem se omlouvám jestli zakládám téma které už je vytvořeno, ale je tady nepřeberné množství rubrik a témat.

Chtěl bych poprosit o radu k následujícímu problému. Březen 2021 jsem přebral zděnou novostavbu. Příčky Ytong a stropy měkké, sádroš. Po cca 2 letech se začaly objevovat první praskliny, na stropech, resp mezi sádrokartonem a zdí. K tomu se pak postupně přidávaly i vnitřní trhliny v rozích domu, v napojení stěn. Zavolal jsem si majitele stavební firmy a jak jinak, podle něj je to v pořádku, stavba si sedá. Při prvním malování se trhliny zatáhnou a bude to v pořádku.
Mě to moc neuklidnilo, protože trhliny přibývají a já nevím jestli si stavba skutečně sedá nebo to může značit problémy se statikou. Po jeho návštěvě jsem mu poslal do datové schránky email, že nesouhlasím s jeho odpovědí, resp že počkám jak moc se budou trhliny rozšiřovat a že to chci nadále řešit.
Z jeho první reakce je mě jasné jak bude probíhat další komunikace. Já teď nevím jak postupovat. Pokud se s ním nedomluvím a zavolám si statika, tak ten udělá posudek. Stavební firma se nechá zpracovat jejich posudek a tak se to potáhne x let , bez výsledku.

Pokud by se mělo jednat o sedání domu, tak by to byla ta lepšéí varianta, ale nevím jak daleko to může dojít a jak by se to řešilo v tom druhém případě, tj kdyby se ukázaly problémy se statikou :( Na ukázku posílám nějaké foto

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.