Vysoký tlak v topné soustavě- příčiny

Rubriky:

Reklama
Vysoký tlak v topné soustavě- příčiny

Dobrý večer,
Prosím o radu k problému. Mám kotel attack dpx 25 a dnes došlo k samovolnému nárůstu tlaku na 3bar, samozřejmě se otevřel pojišťovací ventil. Po uvolnění je konstantní tlak 2.6bar.
Normálně mám 1-1.2bary při topení.ventil pro dopouštějí vody je uzavřený a poslední dopouštějí bylo v září, ale jen pro dopouštějí na tlak 0.8bar.

Zajímají mě možné příčiny:
1) je možné že mi praskl vymenik v bojleru a docházelo k postupnému tlaková a během zátoku jsem si toho nevšiml.
Proto jsem uzavřel ventily na ohřevu TUV, ale myslím si, že by se to projevilo na čistotě teplé vody?
Jen pro info otevřel jsem odvzdusnovak na straně u bojleru a i přes uzavřenou soustavu z něj stále kape voda. Bojler mám na doporučení Galmet s dvěma výměníky..Solar +kotel
2) ucpané filtry?
3) nefunkční expanzní nádoba, ale zkoušel jsem ventilem snížit tlak a je v ní vzduch.takže membrána je v pořádku a pokud by byl úbytek tlaku v ní, tak by celkový tlak v soustavě byl nižší.

Nenapadá někoho další možnost na co se zítra podívat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.