Připojení zásobníku TUV Dražice na (el. nebo plynový) kotel

Rubriky:

Připojení zásobníku TUV Dražice na (el. nebo plynový) kotel

Dobrý den,

mám na chalupě dosluhující dvouokruhový kotel DAKON DUA 24 CT (v domě se dřív bydlelo nepřetržitě). Nyní po rekonstrukci je chalupa využívána převážně víkendově. Náhrada za nový dvouokruhový KK je na víkendový provoz (4-členná rodina) příliš nákladná. Napadla mě jako náhrada:
1) zásobník OKCE 125 s 2,2kW spirálou na ohřev TUV, který se nainstaluji i sám. Oproti plynovému kotli navíc odpadají pravidelné revize spalinové cesty + revize plyn. kotle. Místo standard tarifu D02d bych přepnul na D61d - víkendový provoz, kdy je spotřebováno nejvíce el.
2) místo zásobníku OKCE 125 pořídit kombinovaný zásobník OKC 125/1m2, který má ještě výměník pro připojení externího zdroje ohřevu - rezerva do budoucna v případě návratu k plynu nebo mít oba zdroje el. i plyn podle situace...
3) Na vytápění mám možnost za odvoz starší el. kotel Protherm 9kW (vytápěl by cca 35m2 + 4m2 koupelna), chalupa má nově zateplené podlahy 70 nebo 80mm podlahovým polystyrenem - uvažováno na přitápění na jaře a na podzim, v zimě neuvažujeme tam jezdit.
4) pouze nepřímotopný zásobník OKC 125 NTR, který by se připojil na zmíněný el. kotel Protherm

Hlavní dotaz:
Dražice uvádějí, že jejich nepřímotopné zásobníky je možné připojit k jakémukoliv plynovému (i kondenzačnímu) kotli. Předpokládám, že i k elektrickému.
Podle jejich schématu (přikládám) je výměník připojený na stejný okruh jako otopná voda. Je tam třícestný směšovací ventil na vratné vodě označený jako T. Nevidím ale žádnou regulaci teploty vody v zásobníku?? Podle manuálu lze teplota vody nastavit. Jak tedy regulace probíhá? Na radiátorech mám termostatické hlavice, které při dosažení nastavené teploty zavřou. Ale co zásobník? Nebo je to tak, že bude mít voda stejnou teplotu jako je na kotli nastavená pro otopnou vodu? A bude neustále cirkulovat v zásobníku? Tzn. čerpadlo kotle pojede neustále?
(Předpokládám, že kombinovaný zásobník EKC 125/1m2 se připojuje stejně)

Předem děkuji za odpověď, snad jsem dotaz dobře (a ne moc hloupě :)) popsal.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.