Recirkulační digestoř a plynový kotel

Rubriky:

Recirkulační digestoř a plynový kotel

Dobrý den, mám čerstvě po provozní revizi plynového kotle Dakon 28 BK a plynového vedení. S revizním technikem jsem se téměř dohádal (resp. jsme se shodli, že se neshodneme), když se mi snažil tvrdit, že recirkulační digestoř nad plynovým sporákem, která je umístěna v kuchyni, nám svým tahem je schopna tahat spaliny z komína zpět do bytu. Kotel je umístěn v chodbě o několik metrů dále za příčkou a dveřmi. Opět podotýkám, že se jedná o recirkulační digestoř - natáhne páry nad sporákem a foukne je přes filtr nad sebe, ne mimo byt. Můj argument byl ten, že když si pustím v ložnici stolní ventilátor na maximální rychlost, tak tím pádem natáhnu také spaliny z komína. Stejná situace, stejný nesmysl. Technik si stál tvrdošíjně za svým, že nemám pravdu a má ji on. Několikrát jsem mu zopakoval, že tato digestoř nefučí vzduch mimo byt, tudíž v něm nevytváří podtlak. Tvrdil mi, že digestoř jednoduše nesmí běžet zároveň, když běží kotel. To také napsal do revizní zprávy. Je zde někdo z oboru, kdo by potvrdil moji či jeho verzi? Za info díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.