TZB-info - 4Pa měření odhalí riziko…
Spotřebiče kategorie B, tj. ty, které spalují vzduch z prostoru instalace a spaliny odvádějí prostřednictvím komína mimo objekt, jsou nejrizikovější pro vznik podmínek způsobujících otravy oxidem…
Dobrý den, mám čerstvě po provozní revizi plynového kotle Dakon 28 BK a plynového vedení. S revizním technikem jsem se téměř dohádal (resp. jsme se shodli, že se neshodneme), když se mi snažil tvrdit, že recirkulační digestoř nad plynovým sporákem, která je umístěna v kuchyni, nám svým tahem je schopna tahat spaliny z komína zpět do bytu. Kotel je umístěn v chodbě o několik metrů dále za příčkou a dveřmi. Opět podotýkám, že se jedná o recirkulační digestoř - natáhne páry nad sporákem a foukne je přes filtr nad sebe, ne mimo byt. Můj argument byl ten, že když si pustím v ložnici stolní ventilátor na maximální rychlost, tak tím pádem natáhnu také spaliny z komína. Stejná situace, stejný nesmysl. Technik si stál tvrdošíjně za svým, že nemám pravdu a má ji on. Několikrát jsem mu zopakoval, že tato digestoř nefučí vzduch mimo byt, tudíž v něm nevytváří podtlak. Tvrdil mi, že digestoř jednoduše nesmí běžet zároveň, když běží kotel. To také napsal do revizní zprávy. Je zde někdo z oboru, kdo by potvrdil moji či jeho verzi? Za info díky.
3 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení