Větrání stareho sklepu-Ventilatory

Rubriky:

Větrání stareho sklepu-Ventilatory

Hezký den
Prosím o radu zkušených
Mam stary sklep Viz nákres.
V jednom sklepe (leva strana nakresu je otvor kde přemýšlím že bych dal ventilator ktery by mel opačný chod a nasaval vzduch z venku dovnitr.
Pak je tam vyklenek kde jsou dvere,ale ty jsem vysadil aby mohl proudit vzduch mezi sklepy.
Uprostred sklepu schody nahoru a nahoře dvere (vchod fo sklepa)
Poté je pravý sklep ktery take měl dveře ktere jsem vysadil skrze proudění vzduchu.
Do tohoto praveho sklepu bych zase dal ventilator ktery by foukal vzduch ven.
Nastavil bych si to na chytrou zasuvku abych mohl nastavovat časovač (v lete vetrat vecer jelikoz jak je chladny sklep v lete se rosí a vlhne a v zime kde bych si nastavil interval větrání , případně vetraky mohl na dálku zapinat podle rosneho bodu aby to mělo smysl a nevhanel jsem tam vzduch ktery se tam bude sražet.

Má otazka zni je tento postup spravny dává to smysl??Budu rád za případné nápady.

Otázka číslo 2 v pravém sklepě je jakasi jakoby studanka neni moc hluboka 1,5m
viz foto ,nevim jestli to slouzilo na to když se zvedla spodni voda a voda tam stikala nebo ,ze se v tom místě sráží vlhkost nejchladnejsi misto v mistnosti?v lete používám pomoci cerpadla k zavlaze.V zime tam tu vodu nechavam ma to pri naplnění odtok nevim jestli by mělo smysl ji cerpadlem odcerpavat ?
Mam ji nechat takto otevrenou nebo udelat nejake víko aby nepredavala vlhkost do prostoru?
Moc dekuji

Upraveno autorem před 5 týdny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.