Regulace tepelného čerpadla a jeho okruhů v novostavbě - zapojení smart home

Rubriky:

Regulace tepelného čerpadla a jeho okruhů v novostavbě - zapojení smart home

Dobrý den,
řeším vybavení zatím nestojící novostavby tč a měřením a regulací a potřeboval bych poradit.

Cílem mimo jiné je:
* Centrální ovládání venkovních žaluzií
* Řízení teploty v jednotlivých místnostech (s možností teplejších koupelen ráno a večer a chladnějších ložnic v noci) – vytápění/chlazení bude zajištěno tepelným čerpadlem.

Nad samotným výběrem chytré platformy se zeptám jinde, nicméně zajímá mě váš názor na regulaci TČ. V domě bude 10 místností včetně chodeb a technické místnosti. Přijde mi, že každý říká, co se mu hodí a mám v tom hokej. Došel jsem k loxone, kvůli možnosti spolupráce stínění s topením, resp. chlazením pomocí tč.
Zvažuji ale, jestli není lepší nechat čerpadlo vyjmout z loxone a řídit ho ekvitermou nezávisle, ale nemám v tom stále jasno.
Chápu, že pro tč je ideální plynulý provoz, že dům má svojí tepelnou setrvačnost, ale nechci ustupovat z toho stáhnout si ložnice na noc a naopak mít ráno a večer o pár stupňů víc v koupelnách.

Díky moc za jakékoli rady a zkušenosti!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

38 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.