Radiátory v paneláku topí i když jsou uzavřené

Rubriky:

Radiátory v paneláku topí i když jsou uzavřené

Dobrý den,

potřeboval bych poradit. U 2 topení v paneláku nám topení jede zdá se na plný výkon, i když jsou termostatické hlavice zcela uzavřené na 0. Jedná se o tyto: https://sid.siemens.com/v/u/10030 (RT56.05, již nevyráběné). Nikdo mi nebyl schopen sdělit kdy se naposledy měnily, ale vypadají poměrně zánovně a nenesou znaky nějakého poškození. Stejně tak odvzdušňovací ventily vypadají jako nedávno měněné (už se tam nestrká šroubovák ale dá se otočit rukou). Dům je starý zhruba 50 let, radiátory jsou klasické, litinové. Další 2 topení v bytě se dají bez problémů uzavřít. Přijde mi divné že by 2 hlavice jen tak "odešly".

Přemýšlím jaký by měl být další postup. Asi zkusit vyměnit hlavici za jinou ale nejsem si jistý zda se kvůli tomu musí vypouštět okruh? (už je topná sezóna a musel bych to asi domluvit na družstvu). Pokud by to hlavice nebyla, co jiného? Snažil jsem se něco nastudovat na internetu ale klasika - moc informací a jsem v tom poněkud ztracen.

Díky za reakce a mějte se pěkně.

Ondra

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.