Nastaveni teploty vody u Kondenzacniho kotle

Rubriky:

Nastaveni teploty vody u Kondenzacniho kotle

Zdravim, chci se zeptat na jakou maximalni teplotu muzu nastavit ohrev vody kondenzacnim kotlem do radiatoru, aby nedoslo ke znizeni ucinnosti kotle. Nekde jsem totiz vycetl ze u kondenzacnich kotlu neni dobre ohrivat tu vodu prespriliz, jakoze idealne je mezi 50 - 58, pri vyssich teplotach pak prej tim celym spusobem jak kondenzacni kotel pracuje se snizuje jeho ucinnost a z kondenzacniho se stava "obycenjnej" coz ma za nasledek vyssi spotrebu plynu.
Dekuji predem za odpovedi.
Pro info kdyby bylo potreba, davam sem popis jak mam to vytapeni: Kondenzacni kotel je Viadrus Viagas V3N24. Pouziti - ohrev teple vody a vytapeni. Proto mam 120 l nadrz, ktera ma takove cerpadelko ktere ma tri rezimy (zapina pri poklesu teploty, auto, nebo full, cili bezi vzdy - nastavene to mam na pokles teploty), Ke kotli mam bezdratovy termostat Salus, ktery je umistnen, jak by mel byt, v "nejchladnejsi" mistnosti - resp. objemove nejvetsi(nastaven na 22 stupnu). V ostatnich mistnostech se pak reguluje teplota v priskrcenim prutoku vody termoventily na radiatorech. Teploty vody pro uzivani mam nastavenou na 50 stupnu, stejne tak teplotu vodu v radiatorech na 50 stupnu.
Tomeni mi delal topenar dle vypoctu, mne sa ale zda ze ten kotel bezi celkem dlouho aby vyhral aby uspokojil nastaveni termostatu 22 stupnu v mistnosti. Proto mne zajima na jakou nejvyssi teplotu muzu nastavit na kotli ohrev vody v radiatorech a tak snizit cas behu kotle at je tolik "netrapi". System je novy ma dva roky, takze o nejake zastaralosti pripadne nefunkcnosti soustavy opotrebenim muzeme vynechat. Uvazuji totiz ze je nejspis lepsi kdyz kotel bezi mene casu a ohriva vodu na vic stupnu jako kdyz bezi dele s ohrevem na mene stupnu, snad z pohledu spotreby a opotrebeni kotle uvazuji spravne.
Dekuji jeste jednou za odpovedi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.