koupil jsem starý dům a rozhodoval jsem se zda jej rekonstruovat, počítal jsem i s variantou kompletní demolice. Po detailním průzkumu jsem se rozhodl, že vzhledem k tomu, že by z domu zůstaly pouze obvodové zdi a ještě ne všechny, že dům postavím celý nový. Dům je řadovka (mezi dvěma domy) jednopatrová, chci zachovat původní půdorys, pouze budu zvětšovat trochu do zahrady. Stejně tak ze předu chci zachovat ráz domu, tak aby se hodil do ulice. V tomto není mezi rekonstrukcí a stavbou nového domu rozdíl. V čem je rozdíl je, že mi v obou případech bylo vzhledem k papírování doporučeno žádat o stavební povolení na rekonstrukci. S tím, že během "rekonstrukce" se z technických důvodů zjistí, že je nutné vyměnit i obvodové zdi. Pak se to řeší přes změny stavby před dokončením?
Vím, že to není úplně košer, ale trochu mě tlačí čas a byl bych rád kdybych nějaký trochu ušetřil. Máte s tím někdo zkušenosti.
Díky za odpovědi.
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.