praskání/bouchání v topeníDobrý den,
Mám dlouhodobý problém s boucháním v topení během topných sezón, bydlím v paneláku ve 2. patře ze tří, vytápění je dálkové. Rány se ozývají v ložnici ze stoupaček za zdí, rány nejsou nepřetržité, ale pravidelné, např. 30-40 minut je klid, pak to začne bouchat tak 20-30 minut rána každých pár vteřin a postupně interval zpomaluje, bouchá to nehledě na to, jestli je topení zapnuté nebo vypnuté, ve dne i v noci, v noci mi přijde, že bouchání je o něco hlasitější. Moje podezření je teplotní roztažnost, trubka, která vede z topení do zdi, je zazděná úplně na pevno, že se nemůže hnout, v obýváku a v kuchyni problém s boucháním nemám a trubky vedoucí do zdi tam tak napevno zazděné nejsou a můžou se hýbat. Je mi to ale divné, že to bouchá i když je to vypnuté. Bydlím v bytě 6 let, první tři roky v topení bouchalo jen po zapnutí a pak byl klid, momentální problém trvá poslední tři roky s tím, že letos mi to přijde o něco horší než předchozí dva roky a spát musím se špuntama do uší. Chci se zde zeptat na další názory, kde by mohl být problém a zda to bouchání může být třeba úplně něčím jiným, třeba vzduchem v trubkách? Díky