Geberit Sigma70 - nefunkční zvedák s hydraulickým servopohonem

Rubriky:

Geberit Sigma70 - nefunkční zvedák s hydraulickým servopohonem

Dobrý den všem,

pokud je zde přítomen nějaký zkušený instalatér, mohl bych požádat o radu? Máme v domě Geberit SIGMA70, splachovací tlačítko s hydraulickým servozvedákem. Byl součástí "designového" tlačítka, a postupem času lituju, že ho máme, protože se stal vysoce nespolehlivým - zřejmě daň za z mého pohledu překomplikovanou konstrukci.

Problém je v tom, že záchod po spláchnutá protéká, je nutné pak několikrát různě mačkat tlačítka, než se to celé zase chytne a zastaví a začne napouštět.

Ze začátku fungovalo dobře, ale moje teorie je, že odešlo díky tvrdé vodě. Teď už máme domovní změkčovač, a jako zázrakem po instalaci změkčovače tlačítko fungovalo bez problémů, ale teď se zase vrátilo do starého nefunkčního režimu.

Zkoušel jsem hydrauliku demontovat, různě prostříkat odvápňovacími úklidovými prostředky, promývat, rozhýbávat, ale zatím to nepomohlo. "Foukací" pneu tlačítka s hadičkami těsní, tlak dávají, ale servo má potíž zvednout ty ventily co pouští vodu, a pak se to nějak nechce vrátit a přestat protékat. Rozebrat se mi ho zatím nepodařilo přes ty membránové ventily..

Dále jsem zkoušel regulovat tlak přívodní vody, rovněž nepomohlo..

Zkusil bych výměnu za jiný kus, ale náhradní díl toho serva stojí 8 tisíc, takže to jen tak na zkoušku není levná věc.

Nemáte někdo tip, zda se tohle dá spravit? Nemám problém pozvat na to profíka, ale pokud mi řekne jen to, že mám koupit novou jednotku, tak to si samozřejmě poradím sám..

Pokud by se dalo celé tlačítko vyměnit za jiný systém bez výměny nádrže, bylo by to ideální - poradíte? Asi bych to současné hodil ze skály..

Upraveno autorem před 6 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.