foukaná izolace stropu mezi trámy - jak je to s parozábránou?

Rubriky:

foukaná izolace stropu mezi trámy - jak je to s parozábránou?

zdravím Vás pánové,
je tu prosím nějaký odborník, který rozumí problematice? Pokud chci zateplit strop u 100letého domku (rákosové podbití, prkna, trámy, prkna, betonová mazanina) a volil bych foukanou mezi trámy, jak je to s parozábranou (parotěsnou folii, snad je to to samé)?

Pokud se půda zhora zatepluje jinou variantou - položením vaty, VŽDY SE UVÁDÍ, ŽE POD IZOLANTEM MUSÍ BÝT PAROZÁBRANA.
nedokážu si ale představit, že by při foukané izolaci se nějak obtáčely trámy a spodní prkenný záklop nějakou folií, to je podle mě technicky nemožné. Firma jen přijde, otevře horní záklop a nafouká materiál.
jak to tedy je? Chápu správně funkci parozábrany, že je tam kvůli tomu, aby mi nedegradovaly trámy? aby se k nim nedostala vlhkost? když bych na půdu jen položil vatu bez folie, rosný bod bude někde ve vatě, pára tam zkondenzuje a voda proteče skrz prkna do trámů? a ty mi za deset dvacet let shnijí?
děkuji, Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.