Tlak v akumulační nádrži

Rubriky:

Tlak v akumulační nádrži

Prosím o radu :-) Koupili jsme dům, kde je akumulační nádrž a ohřev vody na principu průtoku přes FWM35. S tím byl problém, protože z důvodu špatného relé nespínalo čerpadlo a voda kapala přes kapiláru napojenou na regulační ventil. Vše jsem vyřešil, ale ohřev vody ne úplně funguje. Jakmile se pustí kohoutek teplé vody, čerpadlo na ohřívači sepne a trubkou, která vede z akumulační nádrže projde teplá voda, ale jen krátce. Jako by byl systém zavzdušněný. Na tom průtokovém zařízení je ve spodní části odvzdušňovací šroub, který jsem povolil, ale změna nenastala. Vyžaduje odvzdušnění tohoto zařízení nějaký specifický postup? Nemůže být celý problém způsobený nedostatečným tlakem v akumulační nádrži? Tlakoměr ukazuje 0,2 bar, což mi přijde málo, ale kolik tam má být? Stačí doplnit vodu s řádu přes spodní ventil?

Omlouvám se za hloupé dotazy, ale nedohledal jsem v dostupné dokumentaci nic, co by mi odpovědělo na moje otázky :-)

Děkuji za pomoc

Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.