Kolísání teploty Protherm Ray

Rubriky:

Kolísání teploty Protherm Ray

Dobrý den,
má elektrokotel Protherm Ray 6kW. Poslední dobou začal cyklovat - přepínat výkony (např. z 1kw na 2 kw a zpět, někdy až je to 0 - 1 - 2 a zase dolů) s tím, že teplota topné vody kolísá např. 24st na 27st (teplota na display) a pořád dokola. Celé to otočí i za minutu.
Pozn.: Mám malé tepelné ztráty, do podlahovky pouštím max. 29 i v mrazech, takže je OK, že to je tak málo, to chyba není.

V minulosti vždy držel teplotu s tím, že přepínal výkon o jednu (menží regulaci než 1kw nemá), ale teplota držela na stejném, bez těchto výkyvů.
Mám pouze ekvitermín regulaci, vnitřní termostat je stále na ON. Pouze podlahové vytápění 120m2.

Zkoušel jsem i zvýšit průtoky v okruzích, jestli to není že se "přehřívá nádoba" kvůli pomalému proudění, beze změny. I změna otáček čerpadla nahoru i dolů bez vlivu.
Proměřil jsem relé, zda nejsou spečená, i jednotlivé spirály, vše OK. Sítko zkontrolováno (bylo čisté), voda v okruhu čirá.
Venkovní čislo dává (dle servisního menu v kotli) správnou hodnotu teploty, bez kolísání (odpor jsem neměřil).

Nemáte typ, čím by to mohlo být, např. TNC čidlo teploty otopné vody?

Děkuji moc

Upraveno autorem před 17 dny
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.