Kolísání teploty Protherm RayDobrý den,
má elektrokotel Protherm Ray 6kW. Poslední dobou začal cyklovat - přepínat výkony (např. z 1kw na 2 kw a zpět, někdy až je to 0 - 1 - 2 a zase dolů) s tím, že teplota topné vody kolísá např. 24st na 27st (teplota na display) a pořád dokola. Celé to otočí i za minutu.
Pozn.: Mám malé tepelné ztráty, do podlahovky pouštím max. 29 i v mrazech, takže je OK, že to je tak málo, to chyba není.
V minulosti vždy držel teplotu s tím, že přepínal výkon o jednu (menží regulaci než 1kw nemá), ale teplota držela na stejném, bez těchto výkyvů.
Mám pouze ekvitermín regulaci, vnitřní termostat je stále na ON. Pouze podlahové vytápění 120m2.
Zkoušel jsem i zvýšit průtoky v okruzích, jestli to není že se "přehřívá nádoba" kvůli pomalému proudění, beze změny. I změna otáček čerpadla nahoru i dolů bez vlivu.
Proměřil jsem relé, zda nejsou spečená, i jednotlivé spirály, vše OK. Sítko zkontrolováno (bylo čisté), voda v okruhu čirá.
Venkovní čislo dává (dle servisního menu v kotli) správnou hodnotu teploty, bez kolísání (odpor jsem neměřil).
Nemáte typ, čím by to mohlo být, např. TNC čidlo teploty otopné vody?
Děkuji moc
Upraveno autorem před 17 dny