TZB-info - Hlučnost tepelných čerpadel
Každý z nás se již někdy setkal s informacemi ohledně hluku tepelných čerpadel. Jedno čerpadlo slyšíme přes polovinu obce, druhé neslyšíme ani v pěti metrech. Proč tomu tak je? V tomto článku si vše…
Dobrý den, mám tepelko první sezonu s akustickým výkonem 62db(A) vedle velkého okna v obýváku cca 50cm od zdi, 40cm od okna a i přes zapnutou televizi slyším neustálé tiché vmmmmm, když se ohřívá teplá voda je to ještě horší. Ještě ani nezačaly pořádné mrazy a už uvažuji o přechodu na plyn, nebo výměnu za jiné tišší, protože takhle se to opravdu nedá. Bohužel jiné místo pro venkovní jednotku nemám, druhá varianta pod okno ložnice, třetí varianta pod okno ložnice souseda , čtvrtá varianta přes terasu cca 25m od vnitřní jednotky na druhé straně zahrady. Máte někdo tepelko hned vedle velkého okna? Kolik z vás slyší tepelko do vnitřních prostor? Vím, že by se tam dávat nemělo... ale co už :D jiné řešení není. TZ domu 6kw. ted mam tepelko 8kw. Koukal jsem na IVT AIR 70S ale akustický výkon někde píšou 42db(A) někde píšou 58db(A)?, případně ACOND PRO/grandis 48/46db(A) jiné méně hlučné jsem nenašel, jak moc je to vlastně hlučné?. Kdybych počítal kondenzační kotel + vyvložkovat komín tak jsem tak na 150.000,- ale měl bych doma klid :D
Jiste, clovek musi uvazovat alespon selskym rozumem. Na kancelarich mam cerpadla na strese, nevim o nich. Na chalupe…
před 12 dny
Máte pravdu 40 dB je limit pro noční režim ale jsou tam záludnosti, když čerpadlo za mrazů musí jet na velký výkon a…
před 15 dny
Tak ono to je tak trochu o lidské ohleduplnosti a možná proto se taky (ne)dělají hlukové studie...viz třeba tady…
před 15 dny
12 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení