TČ nebo plyn? jediné kritérium hluk

Rubriky:

TČ nebo plyn? jediné kritérium hluk

Dobrý den, mám tepelko první sezonu s akustickým výkonem 62db(A) vedle velkého okna v obýváku cca 50cm od zdi, 40cm od okna a i přes zapnutou televizi slyším neustálé tiché vmmmmm, když se ohřívá teplá voda je to ještě horší. Ještě ani nezačaly pořádné mrazy a už uvažuji o přechodu na plyn, nebo výměnu za jiné tišší, protože takhle se to opravdu nedá. Bohužel jiné místo pro venkovní jednotku nemám, druhá varianta pod okno ložnice, třetí varianta pod okno ložnice souseda , čtvrtá varianta přes terasu cca 25m od vnitřní jednotky na druhé straně zahrady. Máte někdo tepelko hned vedle velkého okna? Kolik z vás slyší tepelko do vnitřních prostor? Vím, že by se tam dávat nemělo... ale co už :D jiné řešení není. TZ domu 6kw. ted mam tepelko 8kw. Koukal jsem na IVT AIR 70S ale akustický výkon někde píšou 42db(A) někde píšou 58db(A)?, případně ACOND PRO/grandis 48/46db(A) jiné méně hlučné jsem nenašel, jak moc je to vlastně hlučné?. Kdybych počítal kondenzační kotel + vyvložkovat komín tak jsem tak na 150.000,- ale měl bych doma klid :D

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.