YouTube - Kamna trenk po upravě cca…
Výsledek uprav - šamotové cihly a uprava předehřevu zadní desky.
zdravím zkušené,
po měsíci topení v bezroštových kamnech s dvoustupnovým spalováním Plamen Trenk mám po obvodu kouřovodu 2-3cm sazí. Topím měkkým dřevem, suchým, měřena vlhkost 10-15%. komín je 100letý cihlový 15x15cm, výška od sopouchu 5m.
Co dělám špatně? po přiložení otevřu vzduch, nechám rozhořet a pak teprve přivírám. na kouřovodu mám ve výšce 30cm spalinový teploměr, teplotu mám dle teploměru OK, při zátopu přes 200C, potom při hoření celou dobu 170-200C
saze se tvoří nedokonalým spalováním že ano. když byly na komín připojené staré petry, problém nebyl. ale to je jiný způsob hoření, do komínu šly mnohem teplejší spaliny.
Tak tady je výsledek . Dohořívání na konci cyklu . https://www.youtube.com/shorts/FOV6FCsCioA Na začátku to hoří…
před 12 dny
Tak jsem se rozhoupal a rozdělal zadní desku . Dva šroubky M6 a zadní deska vypadla dovnitř. Navrtal jsem tam těch 7…
před 15 dny
Dobrý večer,já topím v kamnech šachtovych,sice uhlím a odhořívání a také mám v kouřovodu po měsíci cca 1cm nanos…
před 18 dny
21 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení