Podlahové topení - jeden okruh netopí vůbec + některé hůře

Rubriky:

Podlahové topení - jeden okruh netopí vůbec + některé hůře

Dobrý den,

chtěl bych se poradit ohledně podlahového topení. Postavil jsem si bungalov a v něm udělal podlahové topení napojené na elektrokotel.

Trubky jsou alpex 16 mm.
Rozvaděč ten největší 12 okruhový

Tento rok jsem dodělal ještě kotel na tuhá paliva, s akumulační nádrží 750l. Nejvyšší bod soustavy od trubek v podlaze 3 m.
Tlak v soustavě za studena mám 1 bar.

Na začátku než se zalila podlaha jsem zkusil zatopit elektrokotlem a všechny okruhy se ohřáli.
Délka všech okruhů se pohybuje v rozmezí 80 až 120 m. Průměr je 100 m. Jeden okruh extrém je 120 m a jeden druhý extrém je cca. 50 m.
Problém je, že ten 120 m mi vůbec netopí. Respektive když si šáhnu a trubku v rozvaděči trubka se na vstupu ohřívá, ale v podlaze to netopí...

Kde je problém, je těch 120 m na 16 mm trubku už moc dlouhý okruh? Je tlak v soustavě moc nízký? Jaký by měl být?
Znovu ale podotýkám, že než jsem to nechal zalít anhydridem, tak jsem to zkoušel.
Nikde nic neteče, tlak neklesá, odvzdušněné by to mělo být. Mám tam automaty a nechal jsem běžet čerpadlo tak 3 dny.
Průtokoměry jsou nic moc, ale trubky za nimi se ohřívají, takže předpokládám že průchozí, i když některé při jejich regulaci některé nereagují...

Jo a ještě jedna otázka, pokud zavřu všechny okruhy krom toho 120 m, musí to přece někudy cirkulovat, tak se ten okruh musí ohřát i kdyby byl moc dlouhý, ale mě přijde že spíš ne...Neměl jsem ještě možnost dostatečně odzkoušet.
A ještě další dotaz. Co kdybych ten 120 m okruh odpojil a připojil ho se samostatným čerpadlem přímo na akumulační nádrž, mohl bych ho takhle zprovoznit. Tzn. vůbec by nebyl připojen na podlahový rozvaděč. Jasně mohl bych ho nechat připojený na rozvaděč a jen do toho okruhu vžadit další čerpadlo, ale to ne mi moc nezdá protože si myslím, že bych tím ovlivnil funkci dalších okruhů....

děkuji všem za informace a veškeré poznatky z praxe.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

207 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.