Podlahové topení - okruh nevalí

Rubriky:

Podlahové topení - okruh nevalí

Dobrý den,

chtěl bych Vás poprosit o radu s rozvaděčem podlahového topení.

Popis systému:

Dřevo zplynovací kotel + TČ. Podlahové topení je připojené na okruh radiátorů. Do radiátorů žene vodu oběhové čerpadlo. Samotné podlahové topení má svoje oběhové čerpadlo.

Rozvaděč:

Tří okruhový rozvaděč s automatickým odvzdušňovacím ventilem ( ten jsem rozebral a vyčistil a při namontování zpět bylo slyšet, že funguje ). Teplá voda se do systému dostává horní trubkou do horního trámce. Netopí mi první větev, která vede kuchyně a velmi pravděpodobně se jedná o nejdelší okruh. Zbylé dva okruhy topí bez problému.

Zkoušel jsem různé kombinace přivírání / otevírání bílých ventilů, ale nedosáhl jsem žádné změny. Zkoušel jsem uzavřít zbylé dva okruhy a nechat otevřený pouze ten netopící. Zkoušel jsem mírně uzavřít všechny atd. Asi bych další kombinace už nevymyslel, ale neděje se žádná změna krom toho, že někdy je v kuchyni podlaha v jednom určitém místě cca o 2 stupně teplejší než jinde. Nicméně je to pouze na jednom místě. Pokud ostatní okruhy topí normálně, tak mám teplotu dlaždic přes 30°C.

Oběhové čerpadlo rozvaděče má dvě rychlosti. Mám pocit, že při zvýšení otáček čerpadla je výsledek horší na ostatních větví ( teplota podlahy je nižší ) a v kuchyni není žádná změna.

Poradíte mi prosím, jaké kroky mohu vyzkoušet?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.