Podlahové topení - okruh nevalíDobrý den,
chtěl bych Vás poprosit o radu s rozvaděčem podlahového topení.
Popis systému:
Dřevo zplynovací kotel + TČ. Podlahové topení je připojené na okruh radiátorů. Do radiátorů žene vodu oběhové čerpadlo. Samotné podlahové topení má svoje oběhové čerpadlo.
Rozvaděč:
Tří okruhový rozvaděč s automatickým odvzdušňovacím ventilem ( ten jsem rozebral a vyčistil a při namontování zpět bylo slyšet, že funguje ). Teplá voda se do systému dostává horní trubkou do horního trámce. Netopí mi první větev, která vede kuchyně a velmi pravděpodobně se jedná o nejdelší okruh. Zbylé dva okruhy topí bez problému.
Zkoušel jsem různé kombinace přivírání / otevírání bílých ventilů, ale nedosáhl jsem žádné změny. Zkoušel jsem uzavřít zbylé dva okruhy a nechat otevřený pouze ten netopící. Zkoušel jsem mírně uzavřít všechny atd. Asi bych další kombinace už nevymyslel, ale neděje se žádná změna krom toho, že někdy je v kuchyni podlaha v jednom určitém místě cca o 2 stupně teplejší než jinde. Nicméně je to pouze na jednom místě. Pokud ostatní okruhy topí normálně, tak mám teplotu dlaždic přes 30°C.
Oběhové čerpadlo rozvaděče má dvě rychlosti. Mám pocit, že při zvýšení otáček čerpadla je výsledek horší na ostatních větví ( teplota podlahy je nižší ) a v kuchyni není žádná změna.
Poradíte mi prosím, jaké kroky mohu vyzkoušet?