tlakový spínač vs. čerpadlo

Rubriky:

tlakový spínač vs. čerpadlo

Dobrý den.
Máme vrtanou studnu 25m, ponorné čerpadlo v ní a nahoře v malé šachtě ze skruží vodárnu.
Vodárna obnáší 80l expanzku, tlakový spínač, manometr a kaskádu 3 filtrů.
Sloužila v pohodě až donedávna, kdy prasknul v expanzce vak. Bohužel jak jsem se později dozvěděl vak je tzv. průchozí cena katastrofa a dostupnost ještě větší.
Rozhodli jsme se proto pro novou expanzku (i když ne úplně novou, ale z druhé ruky cca měsíc používanou na stavbě) - s vakem v pořádku. Ta už má ale standardní vak a tak jsem si v plastu svařil propojovací soustavu.
Popravdě navíc jsem koupil nový tlakový spínač, protože původně jsem se domníval, že odešel ten, než jsem dospěl k tomu vaku.
A teď proč to píši.... ať nastavím spínací/vypínací tlak spínače jak chci, tak spínač rychle cyklicky spíná/vypíná. Ačkoliv expanzka je nafouklá dle návodu.
Kromě toho, že toto rychlé cyklické spínání čerpadla může mít velký vliv na životnost čerpadla, tak navíc tlakové nárazy nám i přes filtry cpou do oběhu kal ve vodě (podle mě rázově nabrané ode dna vrtu).
Příčina podle mého je to, že čerpadlo má tak obrovský tlak, že nárazová vlna tlaku okamžitě spínač vypne, nicméně tlak se tím zmenší a spínač opět sepne.... a tak pořád dokola.
A nebo máte jiný názor na příčinu tohoto problému? A nebo máte tip na řešení?
Tlakový spínač je úplně obyčejný z Hornbachu, ale původně tam byl také takový, když jsme před 3 lety barák koupili....
https://kdgarden.sk/cerpacia-technika/15…
Čerpadlo a tedy i spínač jsou třífázové - napadá mě "pomalý start" pro to čerpadlo, ale pokud ano, tak bych potřeboval poradit s ideálním řešením... PROSÍM.
Je to náš jediný zdroj vody....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.