CERAPUR ACU ZWSB 22 + FW 100 + Netatmo /

Rubriky:

CERAPUR ACU ZWSB 22 + FW 100 + Netatmo /

Krásný den všem,

moc moc prosím o radu, případně nasměrování kde začít studovat.
Situace:
- Stavba: řadový panelový dvoupatrový dům z roku 1970 / částečně zatepleno, ale i přesto velké ztráty tepla (nevím jaké, neumím spočítat)
- aktuální vytápění: Plynový kotel CERAPUR ACU ZWSB 22 + ekvitermní regulace FW 100 s venkovním čidlem
- litinové radiátory jsem nyní osadil hlavicemi Netatmo
- mám i smart modulating termostat od Netatma (zatím nezapojený)

Co sleduji:
- Zapojit termostat od Netatmo (ne pouze vypnout/zapnout kotel) - ale aby nastavil i výkon kotle - přijde mi to efektivnější
- Netatmo má OpenTherm protokol, Junkers nikoliv (má nějaký EMS bus)
- Existují různé převodníky, které umí překládat open therm do EMS (např. https://bbqkees-electronics.nl/ems-devic… nebo i jiné projekty jsem na webu pohledal)
- Rád bych, aby se netloukl Netatmo termostat s venkovním čidlem a aby netopil kotel naprázdno (to se dnes může stát, že se zavřou všechny hlavice a přitom ekvitermika žene kotel k výkonu) - mám tam otevřený jeden radiátor, aby se systém nepřetopil (možná hloupost, přišlo mi to tak "bezpečnější")
- Výhledově bych rád ohřívat vodu přes kolektory, zvažuji TČ (asi s dotazem nesouvisí, ale pro jistotu uvádím)
- Možnost řídit topení "inteligentně" - (např. děti mi na manuálních termohlavicích hodily 7čku, otevřely okno a zmizely ven, zapnout vzdáleně aj.)
- Pokud možno co nejvyšší míru efektivity (topit jen co je potřeba)

Otázky:
- Má s tímto někdo prosím zkušenosti. Převod mezi EMS a OpenTherm (programovat umím, takže si případně něco zbastlit mohu)
- Jdu správnou cestou, nebo je to celé špatně a měl jsem nechat jenom termostatické hlavice a neřešit HiTech "blbosti"
- Pokud budu propojovat termostat, je lepší
1) úplně odpojit FW 100 (venkovní ekvitermní regulaci) a nechat řídit výkon kotle Netatmo termostat
2) propojit to nějak dohromady - Netatmo termostat + FW 100
3) spínat kotel termostatem (zapnuto/vypnuto) a nechat FW100
4) jiná varianta...

S vytápěním začínám, zde na webu je to studnice informací a zkušenosti, ale jsem v tom zatím tak nějak utopený. Tak se případně omlouvám za "hloupý" dotaz a moc děkuji za nasměrování či případné tipy.

Díky David

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

26 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.