Zlyhanie Vtc 512??Zdravim.
Prosim o radu….Pred par rokmi som v rd prerabal kurenie.Vdaka diskusnemu foru a radam som si do systemu medzi obehove cerpadlo pri spiatocke 23 kw kotla a 1200L akumulacnej nadoby pridali tento zmiesavac s patronou myslim na 60st.Vsetko krasne od toho 2018 fungovalo az jedneho vecera som po prvom vyhoreni davky paliva nalozil dalsiu odbehol som na dvor nieco zariadit.Ked som sa vratill asi 5 min nasiel som ako kotol podskakuje , drni cely system a na teplomere teplota 120st.Rychlo som zbehol ku kotlu a supol don vedro vody kedze nemam bypass.Ukludnilo sa to vsetko vydrzalo.Dalsi den som vsetko skontroloval ,doplnil expazne nedoby,overil som vizualne ci funguje obehove cerpadlo,zakuril som a opet pokus o vyvretie kotla.Uzavrel som tu zmiesavaciu vetvu s ventilom esbe a to iste,opet pokus o vyvretie.Dalsi den som z toho ventilu demontoval patronu a …vsetko v poriadku ,kurenie islo aj ked znatelne bolo poznat ze nefunguje to zmiesavanie kedze kotol sa asi dve davky paliva drzal v teplote len necelych 45-50st. kym sa dostal do normalu kym nahrial cca 1500L.Takze chyba bola v patrone tohto ventilu.Stretol sa niekto s niecim podobnym?
Vdaka..