Dakon fb2

Rubriky:

Dakon fb2

Zdravím vás, již 8 let každým rokem bojuji s kotlem. Letošní zima je přecejen o něco jiná - teplejší, náročnější.
Mám kotel Dakon fb2 A, uhlí Bílina O2.
Za poslední měsíc mám opravdu chuť ten kotel zahodit a rozšlapat. Ano, holka přišla z bytu do domku, chyba může být mezi kotlem a podlahou, ale myslím, že za těch 8let již jsem něco málo pochytila.
Nicméně, poslední měsíc neřeším nic než to, že kotel nedokáže natopit teplotu až dehtuje - pochopitelně, když nemá teplotu. Když už konečně mám nastaveno s efektem, radost mi brzy skončí - toto nastavení funguje jen pár dní a pak zase nedokáže zvednout teplotu.
Na to, že čistím 2xtýdně od sazí už jsem si nějak zvykla, že čistím komín 1xměsíčně jsem si zvykla. Ale opravdu nechápu, proč 3-4 dny funguje a pak najednou nedokáže natopit? Minulý rok se muselo vyměnit těsnění násypky a zavařit pro prorezavělou díru. Od té doby mám defakto problém. V násypce kondenzuje voda, že je uhlí až mokré, což zřejmě způsobuje špatné spalování. Při otevření násypky v útlumu se mi začne z násypky valit kouř. Jak tomu ale zabránit? Už sem z toho na prášky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.