Dakon fb2Zdravím vás, již 8 let každým rokem bojuji s kotlem. Letošní zima je přecejen o něco jiná - teplejší, náročnější.
Mám kotel Dakon fb2 A, uhlí Bílina O2.
Za poslední měsíc mám opravdu chuť ten kotel zahodit a rozšlapat. Ano, holka přišla z bytu do domku, chyba může být mezi kotlem a podlahou, ale myslím, že za těch 8let již jsem něco málo pochytila.
Nicméně, poslední měsíc neřeším nic než to, že kotel nedokáže natopit teplotu až dehtuje - pochopitelně, když nemá teplotu. Když už konečně mám nastaveno s efektem, radost mi brzy skončí - toto nastavení funguje jen pár dní a pak zase nedokáže zvednout teplotu.
Na to, že čistím 2xtýdně od sazí už jsem si nějak zvykla, že čistím komín 1xměsíčně jsem si zvykla. Ale opravdu nechápu, proč 3-4 dny funguje a pak najednou nedokáže natopit? Minulý rok se muselo vyměnit těsnění násypky a zavařit pro prorezavělou díru. Od té doby mám defakto problém. V násypce kondenzuje voda, že je uhlí až mokré, což zřejmě způsobuje špatné spalování. Při otevření násypky v útlumu se mi začne z násypky valit kouř. Jak tomu ale zabránit? Už sem z toho na prášky