Nepovedená instalace - výška komínu u plynového kotle

Rubriky:

Nepovedená instalace - výška komínu u plynového kotle

Ahoj,

prosím o radu, jak to má být dle platných aktuálních zákonů.

Situace: rekonstrukce samostatně stojícího domu, sousedé nejblíže cca 10m, plynový kondenzační kotel VICTRIX Zeus Superior 25, dojel kominík/kamnář a udělal vývod z kotle, údajně dle aktuálního zákona, do pro mě nepochopitelné výšky. Za mě to je nehezké, ale i při poryvu větru dost možná nebezpečné. Údajně již nejde vyvést jen trubku přes zeď. Toto je údajně již zakázáno. Proto udělal komín do výšky, do jaké se dělá komín třeba u krbových kamen.

Do jaké výšky to dle aktuálního zákona má být? Mám dvě rozdílné informace a to +50cm nebo +65cm nad úroveň šikminy, kde se to potkává se střešní krytinou. I to bude hnusné, ale pro mě akceptovatelné.

Prosím o reakci vás , kdo opravdu znáte správnou odpověď z pohledu aktuálního zákona.

Předem moc děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.