Polský kotel Opla problém s nahřátímDobrý den. Prosím o pomoc, prošel diskuze týkající se polského kotle opal, ale i různé kolaborování a časy, které zde někteří psali nejsem schopen kotel nastavit. Kotel nenatopí. Mám nastavené 60C° ale nedokážu netopit. Kotel pomocí podpalovače a dřeva roztopím, nahřeju na 70C°, nastavím časy, ale bohužel. Po nějakém čase se udělá pouze žhavé a ani nehoří. Tak jsem myslel, že mám moc vzduchu. Ubral jsem vzduch a protože to zase vyhasínalo musel jsem tam dát trošku dřeva na roztopení ale i když jsem ubral vzduch, stejně tak bylo jen žhavé a není možné roztopit. Kotel fungoval výborně, než jsem musel odjet a přítelkyně nastavila kotel do továrního nastavení. Takže vše rozházela a nejsme schopni kotel znovu nastavit. Aktuální nastavení je:
Hystereze 2C°
Podavač 13s
Pauza 60s
Ventilátor 33%
Výběh 10s
Zpoz.vyp 10s
Udržování podavač 10s
Pauza 10m
Leto 50m
Cinn 10s
Udrz.vent.pauza 20m
Ventilátor o pauze 33%
Jsme z Vysočiny kousek od Golčova Jeníková. Jak jsem psal, zkoušel jsem podle návodu již několikrát nastavovat kotel ale marně. Máme doma malé dítě, takže než začnou mrazy musím to mít vyřešené. Kdyby byl někdo tak hodny a přijel se na to podívat a nejlépe tady strávit nějaký čas a opravdu to vyladil. Jsem ochotný zaplatit cestu, dám najíst, napít a zaplatím velkoryse zde strávený čas.