Hluk od zanovni podlahovkyAhoj vsem, rad bych pozadal o pomoc s podlahvkou, prestavam si vedet rady.
Dum, 5 let od stavby, 2NP, 140m2, teplovodni podlahovka topena Protherm Ray 9K na 30 st, spinany termostatem. Jeden rozdelovac v 1NP, druhy rozdelovac ve 2NP, oba stejne, viz foto.
V obyvaku nam prestaly topit 2 okruhy ze 3, takze jsem zacal skrcenim a povolovanim hornich prutokomeru ladit cely dum, a po 6 hodinach vztekani jsem nakonec dosahl u vsech 10 vetvi prutoku mezi 1 az 2l.
Pruser je, ze pak se kotel vypnul, po case termostatem opet zapnul, a vyladeni bylo ta tam. Tak jsem ti opet nejak doladil a uz nechal byt, u nekterych okruhu stacilo jen uplne pocitove otocit snad jen o 0.1mm a hned mi pist uvnitr merky zacal letat.
Nejhorsi ale byla noc, kdyz nas budil hluk od rozdelovace, ktery hucel :( tkontroloval jsem jej, a zadna vetev nemela nikterak priskrceny prutok natolik, aby byl pod 1l, ale stejne to hucelo jako blazen. Hluku se da zbavit jen tak, ze vse otevru na maximum, jenze potom tece malo vody dole a je tam zima.
Magneticky filtr jsem cistil pred rokem a pul a planuji asi po sezone zavolat nekoho na proplach a osetreni vody, ktera na zacatku provozu osetrena nebyla.
Tusite prosim nekdo jakou cestou se mam vydat? :(
Dekuji vsem!

Upraveno autorem před 6 měsíci