LG therma monoblok - optimální nastavení spínání ohřevu TUVDobrý den,
může mi prosím někdo poradit co přesně nastavit, aby čerpadlo prioritně ohřívalo TUV a pak se preplo na vytápění.
Mám nastavenou teplotu TUV min. 40 a max. 55. Teplota mi klesne na 35 a čerpadlo nezačne ohřívat TUV. Až po nějaké době (neměřil jsem) začne ohřívat, ale je to více jak hodina.
V manuálu jsem našel toto:
------------
Nastavení času TUV
Stanovte následující dobu trvání: provozní čas ohřevu nádrže s teplou užitkovou vodou, dobu
vypnutí ohřevu nádrže s teplou užitkovou vodou a dobu prodlení v provozu ohřevu nádrže s TUV
- Aktivní čas: Tato doba trvání definuje jak dlouho může ohřev nádrže TUV pokračovat.
- Čas zastavení: Tato doba trvání definuje za jak dlouho může být ohřev nádrže TUV zastaven.
Také se to považuje za časovou mezera mezi cyklem vytápění zásobníku teplé vody.
---------
Já mám nastaven aktivní čas 50 a čas zastavení 120. U toho času zastavení je poznámka, že je to zároveň cyklus mezi TUV a vytápěním. Takže mám stáhnout ten čas zastavení? Nebo co nastavit aby co nejrychleji byla dosažena teplota TUV na 55 a cyklus ohřevu TUV trval co nejkratší dobu?
Omlouvám se všem, pokud se to tu někde rozebíralo, já jsem to nenašel. Firma co mi instalaci dělala/ nedodelala krachla a já se v tom teď musím plácat...
Děkuji všem za rady.